De werkwijze

Het uitgangspunt voor elke therapeutische behandeling wordt gevormd door de hulpvraag van de patiënt. De eerste stap is de oorzaken van de klachten op te sporen, of die nu mechanisch, chemisch, emotioneel of elektromagnetisch van aard zijn. Vervolgens stel ik vast of er een verband bestaat tussen de hulpvraag en de andere symptomen. Vanuit de oorzaak ga ik op zoek naar de beste therapie met behulp van een indiaas genezingsmodel: de piramide. Hieruit blijkt of de therapie moet plaats vinden op fysiek, emotioneel, mentaal, of spiritueel niveau. Op alle niveaus is er namelijk een andere therapie werkzaam c.q. noodzakelijk.

De APK-methode... voor zorg op maat

In de behandelingen maak ik zoveel mogelijk gebruik van mijn APK-methode. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Want net zoals de APK-keuring voor een auto is bedoeld om de algehele staat van het voertuig te beoordelen, zo levert mijn APK-methode een totaalbeeld van de gezondheidstoestand van de patiënt.

APK staat voor de combinatie van Acupunctuur, Applied-Kinesiology en Psycho-Kinesiology. Ofwel: in de APK-methode wordt uitgegaan van een onderlinge wisselwerking tussen lichaam en geest. Via spierfunctietesten is het autonome zenuwstelsel van de mens in staat nauwkeurige informatie te geven over de gezondheidstoestand van lichaam én geest. Die gegevens kunnen niet alleen eenvoudig en snel worden verkregen, maar ook in onderlinge samenhang. Op dezelfde manier kan aansluitend ook de therapie worden bepaald.

Dat is geen langdurig proces: onderzoek en behandeling vinden binnen één consult plaats. Of er een tweede consult nodig is hangt af van een aantal factoren: hoe lang de klacht al aanwezig was,
of er meerdere oorzaken zijn voor de klacht(en), of de benadering aanspreekt, of de therapeut U aanspreekt en natuurlijk of het consult resultaten oplevert.

Internettherapie/ E-health/ telefonisch consult

De APK-methode is (meestal) ook mogelijk via het internet of de telefoon. Op afstand test ik uit of een consult in de praktijk moet plaatsvinden of dat het via de telefoon of via de mail mag.


 

Voordelen APK-methode

-    effectief: omdat de oorzaak wordt behandeld.


-    efficiënt: omdat er snel resultaat geboekt wordt.


   het is een uniek product: door de combinatie van zoveel verschillende beroepen/ methodes.


-    mijn langdurige ervaring in de reguliere én de alternatieve gezondheidszorg.


-    U hoeft minder te shoppen, wat o.a. emotie- en kostenbesparend is.


-    U krijgt meer inzicht in uw klachten en daarmee ook in de preventie van die klachten . U krijgt training in zelfmanagement.


-    meestal vind er een vergoeding plaats door uw ziektekostenverzekeraar.


   een verbetering van de kwaliteit van uw leven.

 

-    internettherapie of telefonische consulten kosten geen reistijd, geen reisgeld en levert een snel antwoord op uw vraag.En aangezien elk voordeel ook zijn nadeel heeft:


Nadelen APK-methode

-    er word een andere taal gebruikt dan de medische. Dit kan, in het begin, verwarrend zijn.


  U moet zelf iets doen of laten om beter(-der) te worden.
Het is dus niet alleen de dokter of de therapeut die U beter maakt.


-   door de veelheid aan methodes c.q opleidingen in het buitenland, heb ik geen collega's waar ik U naar verwijzen kan.

 

-   U kunt uw klacht(-en) kwijt raken.